lukmartensLuk Martens (Sint-Niklaas, 1969) volgde Plastische Kunsten aan het Sint-Lucasinstituut in Gent en specialiseerde zich in dezelfde stad aan de Academie voor Schone Kunsten. Hij is al 25 jaar actief als grafisch ontwerper en illustrator, op diverse domeinen van publiciteit en media. De strip geniet zijn uitzonderlijke belangstelling. In 2014 debuteert hij met Fretalop, de draak van Temse. Daarbij opteert hij voor snelle, zwierige lijnen en wordt hij beïnvloed door o.a. Franquin, Peyo en Uderzo.

Voor zijn tweede stripalbum ‘Verminkte Vleugels’, over de laatste levensjaren van de gebroeders Van Raemdonck, de in Vlaanderen populaire helden uit de Eerste Wereldoorlog hanteert hij een iets realistischere tekenstijl, hoewel hij ook hier trouw blijft aan de zogenaamde Franco-Belgische school. De strip werd bijna dag op dag 100 jaar nadat de gebroeders Van Raemdonck sneuvelden aan het publiek voorgesteld. Hoewel gebaseerd op ware feiten, legt de tekenaar enkele accenten uit zijn eigen fantasie maar die in een bredere historische context verantwoord zijn.

Momenteel werkt Luk aan een pseudo-historische strip die zich afspeelt in de 8e eeuw ten tijde van Karel Martel (de grootvader van Karel De Grote).

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties