200x200_iriscompietIris Compiet is een bekroonde illustratrice uit Nederland. Ze studeerde aan de kunstacademie in Breda waar ze cum laude afstudeerde. Sindsdien groeit ze verder als kunstenaar en illustrator, met klanten vanuit de hele wereld.

Iris werkt met plezier aan projecten die variëren van prentenboeken tot kunstwerken en zelfs concept art voor films. Haar werk werd opgenomen in gerenommeerde jaarboeken, zoals Infected by Art, en werd wereldwijd geëxposeerd in talloze galerieën.

Het vertellen van een verhaal is een essentieel deel van haar werk. Als artiest probeert ze de kijker naar binnen te trekken in haar wereld, om zo een verbinding te krijgen met hun verbeelding. Ze heeft een voorkeur voor de traditionele werkwijze, maar kiest altijd een medium dat het beste past bij het verhaal.

Recent is ze begonnen om de Faultlines te verkennen, een wereld vol feeënwezens. Dit resulteerde in een zeer succesvolle Kickstarter-campagne om haar boek Faeries of the Faultlines te publiceren.

Terwijl ze inspiratie haalt uit Europese folklore, mythologie, sprookjes, spookverhalen en alles van grafstenen tot Victoriaanse fotografie tot populaire films en muziek, onderzoekt Iris duistere zaken om deze aan het licht te brengen.

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties